"Den nye løsning giver Anti Doping Danmark mulighed for at støtte idrætsudøvere med opdateret og beriget information om medicin hentet direkte fra Lægemiddelstyrelsen" forklarer Claus Tjelum Winther, partner i Oxygen.

 

Den nye løsning understøtter de moderne administrations- og kommunikationsbehov, som Anti Doping Danmark ønsker at stille til rådighed for danske idrætsudøvere. Oxygen har bl.a. udviklet et skræddersyet digitalt interface, som Anti Doping Danmarks medarbejdere bruger til administration af medicindata. 

 

Kan levere data til alle systemer 

”Løsningen er udviklet, så det er uafhængigt af digitale platforme, fordi tendensen i markedet er fleksibilitet fremfor alt” fortæller Claus Tjelum Winther.

 

Anti Doping Danmark er en selvejende institution under Kulturministeriet, som arbejder for at fremme integritet i idrætten med fokus på forebyggelse og bekæmpelse af doping og matchfixing. Antidoping-indsatsen er kernen af Anti Doping Danmarks virke. Indsatsen spænder over såvel forebyggelse som kontrol målrettet forskellige grupper af idrætsaktive fra motionister til eliteudøvere. 

Åbenhed i data 

”Den nye løsning betyder bl.a., at idrætsudøvere kan scanne medicinemballagen og få øjeblikkeligt svar på medicinens dopingstatus. Funktionen gør det desuden nemt for lægen eller træneren at rådgive udøveren. Vores løsning giver også udøveren besked, hvis der sker ændringer i dopingstatus i medicinen, de indtager” forklarer Claus Tjelum Winther, partner i Oxygen.

 

Oxygen har gennem de senere år oplevet en markant vækst inden for NGO-segmentet og leverer, ud over løsninger til Anti Doping Danmark, også løsninger til bl.a. Realdania, Danmarks Idrætsforbund m.fl.  

 

”Kompleksiteten i data, ligesom mængden af data, er generelt stigende i alle brancher. Det betyder, at vi ser en tendens mod at digitale løsninger, som i Anti Doping Danmarks tilfælde, bliver optimeret til åbenhed i data” forklarer Claus Tjelum Winther.

Kvindelige atleter løber
Løsningen vist på app