Ilulissat Isfjordscenter

Realdania

Optimeret login- og ansøgningssystem

 • Branche

  Forening

 • Platform

  Sitecore og Umbraco

 • Projekt

  Loginsystem og ansøgningsplatform

 • Integrationer

  Dynamics, Marketo

 • Indsatser

  Simpel brugerrejse

2100

21309

2

Realdania

Om løsningen

En simpel brugerrejse

Realdanias nye single sign-on løsning har givet brugerne en simpel indgangsvinkel til al interaktion med Realdania.

 

Når medlemmerne er logget ind, kan de på realdania.dk’s profilside se de medlemsinformationer, som Realdania har på dem. Der er altså fuld gennemsigtighed.

 

Single sign-on løsningen er tilkoblet både realdania.dk og underværker.dk, hvorfor du efter login automatisk vil være logget ind på begge platforme.

 

Realdania havde tidligere faste ansøgningsskemaer, hvilket gjorde dem afhængige af udviklingsressourcer, hvis der skulle foretages ændringer heri. I den nye modulære løsning er det muliggjort at oprette ansøgningsskemaer således, at de kan tilpasses med felter og felttyper, der passer til de specifikke ansøgningspuljer.

Udfordringen

Udfordringer med flere loginsystemer

Realdanias udfordring var, at de tidligere havde fem forskellige loginsystemer. Med det sagt kunne brugerne, afhængig af formålet på hjemmesiden, møde op til fem forskellige måder at logge ind på. Nogle loginsystemer var mindre sikre end andre, hvorfor fokus i opgaven var på at lave ét samlet og mere sikkert loginsystem til brugerne.

 

I 2019 startede processen omkring, hvordan single sign-on skulle implementeres på tværs af platformene; Først på underværker.dk og senere realdania.dk. Formålet var at udarbejde en simplificeret løsning med øget sikkerhed, som skulle optimere brugeroplevelsen.

Løsningen

Modulær løsning som sikrer en let brugerrejse

Den nye løsning kan verificere og identificere den bruger, som logger ind. Det er et login system, der er bygget med integration til Realdanias medlemsdata. Formålet med den nye løsning er at samle tidligere logins i ét samlet og gøre oplevelsen på sitet lettere for brugerne.

 

Alle medlemsinformationer ligger i et lukket system. Dette sikrer beskyttelse af medlemsoplysninger, da det kun er Realdania og medlemmet selv, der har adgang til oplysningerne.

Resultatet

Den gode brugeroplevelse

Siden lanceringen på realdania.dk i maj 2022 har mere end 21.000 brugere oprettet sig i det nye loginsystem.

 

Der er lavet to sikkerhedstjek på løsningen af det eksterne bureau CSIS, herunder et penetrationstjek samt tjek af huller og hacking blokade på de metoder, der er brugt. I begge tilfælde er der ikke fundet nogen sikkerhedshuller.

 

Der har været få til ingen udfordringer med at få eksisterende medlemmer onboardet på det nye log-in system.

Om samarbejdet

Tæt og åbent samarbejde

Samarbejdet mellem Oxygen og Realdania er tæt og baseret på åbenhed og gensidig tillid. Kontaktpersonerne ved, at de til hver en tid kan række ud og få den vejledning og sparring, som der er behov for.

 

Vi har gennem 9 år lavet mange projekter i samarbejdet, herunder underværker.dk, det modulære ansøgningssystem, en række designimplementeringer, integrationer til søgemotoren og nye projektskabeloner.

 

Som en del af det tætte samarbejde har en af Oxygens backed-udviklere, én gang om måneden, besøgt Realdanias kontor. Dette kaldes en udviklerdag, og formålet hermed er, at der gives plads til dialog om nuværende- og kommende projekter. Der er ligeledes plads til at vende mindre opgaver og supportere løsningerne. Der har desuden været et tæt samarbejde med både Realdanias ERP-leverandør og andre samarbejdspartnere.

Om kunden

Realdania

Realdania er en filtropisk forening med omkring 175.000 medlemmer. Foreningen har til formål at forbedre hverdagen i Danmark for herigennem at øge danskernes livskvalitet. Dette sikres gennem store såvel som små initiativer, der skal gøre en forskel over hele landet.

 

Samarbejde er central del af Realdanias filantropiske arbejdsform. Med de rigtige partnerskaber og de rigtige aktører sikres forankrede og effektfulde løsninger. Realdania ønsker ydermere at tage ansvar for en god og bæredygtig udvikling.

 

Læs mere om Realdania her.

Antidoping Danmark
ADHD-foreningen
Danmarks Idrætsforbund
Region Syddanmark