Atleter cykler

Anti Doping Danmark - Medicinapp

Medicinapp skaber overblik over medicinindhold

 • Branche

  Interesseorganisation

 • Projekt

  Medicinapp

 • Platform

  .NET, React Native

 • Integrationer

  Lægemiddelstyrelsen, Microsoft App Center

4500

10400

1800

Om løsningen

Overblik over medicinindhold

Som sportsudøver kan det være en udfordring at holde overblik over dopingstatussen på den medicin, man indtager. Dette problem ønskede Anti Doping Danmark at imødekomme. Løsningen blev en app, hvor man som idrætsudøver blot kan scanne sin medicinemballage og få øjeblikkeligt svar på medicinens dopingstatus. Man kan desuden vælge at gemme sin medicin og dermed få besked, hvis der sker ændringer i dopingstatus.

 

Appen hedder 'Anti Doping Danmark' og kan hentes til både Android og iOS.  

Udfordringen

Udfordringer med at danne overblik over medicinindhold

Det kan som sportsudøver og træner være svært at se sig ud af, hvad netop den type medicin der indtages, indeholder af specifikke stoffer. For at komme dette problem til livs og dermed lette træners såvel som sportsudøvers opgaver, sås det nødvendigt at udarbejde en løsning, der helt automatisk kunne varetage opgaven. På baggrund heraf blev appen; Anti Doping Danmark, udarbejdet.

Løsningen

Hurtig oversigt over dopingstatus på medicin

Medicinappen, udviklet i samarbejde med Anti Doping Danmark, gør det lettere for idrætsudøveren at finde viden om sin medicins dopingstatus, hvorved man kan undgå at indtage forbudte stoffer.

 

Appens medicininformationer er hentet direkte fra Lægemiddelstyrelsen og indeholder alt tilladt medicin, som sælges i Danmark.

 

I appen oplyses medicinens dopingstatus i forhold til træning såvel som konkurrence. Den tager ligeledes hensyn til administrationsveje og mængdebegrænsninger.

 

I appen kan idrætsudøveren helt konkret: 

 • Scanne medicinens stregkode 
 • Søge på navn samt indholdsstoffer på sin medicin 
 • Gemme sin medicin  
 • Modtage målrettede notifikationer om sin medicin 

Resultatet

Anti Doping Danmark gør det nemt for idrætsudøveren

Gennem den nye app imødekommer Anti Doping Danmark en udfordring, som kunne ses blandt forbrugerne – nemlig ønsket om at skabe et overblik over indholdet af den medicin man indtager. Samtidig sikrer løsningen en lettelse af administrative ressourcer, da arbejdet i høj grad effektiviseres.

 

Siden lanceringen har 10.400 personer downloadet appen. Alt tilladt medicin er at finde i appen, hvorfor der i dag er 4.500 registrerede præparater og 1.800 registrerede indholdsstoffer.

Anti Doping Danmarks medicinapp vist på iphone

Om samarbejdet

Tæt og konstruktivt samarbejde

Gennem flere år har vi i tæt samarbejde med Anti Doping Danmark udviklet og driftet en række af deres forretningskritiske systemer såsom website, interne kommunikations- og samarbejdsplatforme, systemer til planlægning og udførsel af dopingkontroller samt det offentlige dopingregister.

 

Læs mere om Oxygens samarbejde med Anti Doping Danmark her.

Om kunden

Anti Doping Danmark

Anti Doping Danmark er en offentlig uafhængig institution under Kulturministeriet, som arbejder for at fremme integritet i idrætten med fokus på forebyggelse og bekæmpelse af doping og matchfixing. Dette gøres f.eks. gennem udførelsen af dopingkontroller samt informations-, uddannelses, - og forebyggelsesinitiativer.

 

Læs mere om Anti Doping Danmark her:

Er du her endnu?

Måske du også kan lide disse cases:

Danmarks Idrætsforbund
Anti Doping Danmark
ADHD-foreningen
Region Syddanmark